Winkel

De Museumshop heeft een uitgebreide collectie kunstboeken, overzichtswerken en catalogi die gedegen informatie geven over de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast kunt u hier terecht voor joodse literatuur, (kinder)boeken over het jodendom, cd's met joodse muziek (klezmer, chazanoet, sefardische muziek, Jiddisje liederen en klassiek) en cadeautjes. Er is een ruime keus aan ansichtkaarten, gadgets en bijzondere sieraden (chamsa's).

De Museumshop bevindt zich in het Joods Historisch Museum, gelegen bij de wisselexpositieruimte en de uitgang. Elke dag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Contact, informatie en bestellingen

T (020) 5 310 333
F (020) 5 310 311
E Museumshop


Aanbevelingen


De Hollandsche Schouwburg, Theater, deportatieplaats, plek van herinnering 

De Hollandsche Schouwburg, Theater, deportatieplaats, plek van herinnering
Auteurs: Frank van Vree, Hetty Berg, David Duindam
Uitgeverij: Amsterdam University Press, 2013, Amsterdam
ISBN: 9789089645609
Pagina's: 264
Prijs: € 29,95
In dit boek wordt voor het eerst de volledige geschiedenis van De Hollandsche Schouwburg in Amsterdam in kaart gebracht. De Schouwburg is een van de meest beladen plekken van Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in dit voormalige theater tienduizenden joden samengebracht om vervolgens te worden afgevoerd naar de vernietigingskampen. Naast de uitgebreide bespreking van deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het theater wordt ook volop aandacht besteed aan de rest van de rijke historie van de Schouwburg: van de oprichting in 1892 tot aan de inrichting als monument in 1962.
Auschwitz nu. Drie generaties verder, door Judith Belinfante en Alexander David

Auschwitz nu. Drie generaties verder
Door Judith Belinfante en Alexander David Jansen
Amsterdam, Paloma Press, 96 pagina's, 45 kleurenfoto's
ISBN 978-90-802029-5-5
Prijs: € 24,95
Auschwitz nu. Drie generaties verder is het indringende reisverslag van Judith Belinfante (1943) en haar zoon Alexander David (1977). Bijna vijfenzestig jaar na de bevrijding van Auschwitz reisden zij samen naar Theresienstadt en Auschwitz. De reis was een eerbetoon aan hun vermoorde voorouders. In woord en beeld hebben zij hun reis vastgelegd. In de Hollandsche Schouwburg is een videopresentatie van hun werk te zien.

Alles ging aan flarden. Klaartje de Zwarte-Walvisch

Alles ging aan flarden
Klaartje de Zwarte-Walvisch
Amsterdam, Uitgeverij Balans, 256 pagina's
ISBN 978-94-600-3218-9
Prijs: € 17,95
In het oorlogsdagboek Alles ging aan flarden beschrijft de (tot voor kort onbekende auteur) Klaartje de Zwarte-Walvisch haar ervaringen op weg naar de vernietiging. Ze wordt vastgehouden in Hollandsche Schouwburg en kamp Vught. Vrijwel iedere dag schrijft ze over de dwangarbeid, de wreedheid van de bewakers en het gruwelijke kindertransport. In vernietigingskamp Sobibor eindigt haar leven. Enige jaren terug is het dagboek geschonken aan het Joods Historisch Museum. Dankzij uitvoerig onderzoek in het kader van de tv-serie De Oorlog (NPS) is de identiteit van de schrijfster nu achterhaald.

Andere Achterhuizen2 Andere Achterhuizen
Verhalen van Joodse Onderduikers
Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis
Amsterdam, Uitgeverij Athenaeum-Polak & v Gennep, 2010, 280 pagina's.
ISBN 978-90-253-6739-8
Prijs: € 16,95
Het boek Andere Achterhuizen maakt deel uit van het gelijknamige multimediale project dat ook een website, een serie artikelen en een educatief programma omvat. In het boek laten Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis vijftien getuigen aan het woord, joodse getuigen die onderdoken om aan de vervolging van de nazi's te ontkomen. Fragmenten uit hun aangrijpende geschiedenissen zijn verbeeld op de website. De educatieve dienst van de Hollandsche Schouwburg werkt momenteel met de makers samen bij de ontwikkeling van een educatief programma.
Eén verhaal uit duizenden. Kleinkinderen over de erfenis van de Shoah, door Denise Citroen en René Mendel
Eén verhaal uit duizenden

Kleinkinderen over de erfenis van de Shoah
Door Denise Citroen en René Mendel
Uitgeverij Boom, Amsterdam, 2009, 152 pagina's.
ISBN: 9789085066422.
Prijs: € 19,50
De Holocaust heeft niet alleen de overlevenden voor altijd getekend. Ook de generaties na hen dragen deze beladen erfenis met zich mee. In Eén verhaal uit duizenden vertellen de kleinkinderen van o.a. Leny Boeken, Jules Schelvis, Micha Gelber en Jaap van Meekren hun verhaal.
jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl