Westerborkpad gepresenteerd in de Hollandsche Schouwburg  25 januari 2012

Wandel- en bezinningsroute

In 2009 liep Jan Dokter van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar het voormalig kamp Westerbork, ter nagedachtenis aan zijn in de oorlog weggevoerde en vermoorde familieleden. Zijn initiatief is door het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland vertaald in het Westerborkpad: een wandel- en bezinningsroute van de Hollandsche Schouwburg naar het terrein van kamp Westerbork, in het spoor van de jodenvervolging.

Op 24 januari 2012 werd het Westerborkpad gepresenteerd in de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, voorafgaand aan de Holocaust Memorial Day. De presentatie van het Westerborkpad in deze periode markeerde het bezinningskarakter van de lange-afstandswandeling. De wandeling leidt langs sporen van de jodenvervolging in de vorm van monumenten, voormalige verzamelplaatsen, woningen waar onderduikers werden verborgen, locaties van joodse werkkampen en andere herinneringen in het landschap.

In samenwerking met het Kenniscentrum Groen en Handicap is getracht de 325 kilometer lange route zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor minder validen. Het Westerborkpad wordt beschreven in een wandelgids en op de website die media januari beschikbaar zal zijn.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl