Sofia's Drawings - The Galilee Multicultural Theatre  maandag 23 april 2012 om 13.30 en 19.30 uur

Een voorstelling van Pablo Ariël

Sofia's Drawings is een Israëlische vertelling over een Nederlands meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een andere realiteit wil creëren met haar tekeningen.

In 1942 tekent de 16-jarige Sofia Asscher-Pinkhof de gezichten van de joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Hollandsche Schouwburg (crèche) verbleven. Haar moeder Clara werkte hier als kinderverzorgster. Veel van Sofia's tekeningen zijn ook gebaseerd op de sprookjes die haar moeder vertelde toen ze klein was. Terwijl ze zich schuilhoudt voor de Nazi's gaat ze het avontuur aan met de figuren van haar tekeningen. Deze tekeningen helpen Sofia om tijdens de Tweede Wereldoorlog een uitweg te vinden naar een andere wereld vol vrijheid en fantasie.

Zeventig jaar na dato heeft de Israëlische theatermaker en acteur Pablo Ariël met Sofia's dochter Efrat Hadany een objecttheater voorstelling gemaakt over haar tekeningen: Sofia's Drawings. Haar sprookjesfiguren en tekeningen, die gedurende de voorstelling door verschillende visuele technieken worden getoond, brengen Sofia's verhaal weer tot leven.

Efrat Hadany, actrice en poppenspeelster, vertelt het verhaal van haar moeder Sofia en overgrootmoeder Clara. Deze voorstelling brengt drie generaties samen in de geschiedenis, ze worden verbonden door deze bijzondere plek en het verhaal. Een voorstelling, zowel voor jongeren als volwassenen, die vooral haar kracht ontleent aan de visuele beelden, het poppenspel en de muziek.    Kaarten: € 15,50, studenten € 12,50. Reserveren via E evenementen.
Locatie: De Hollandsche Schouwburg.
Voertaal: Hebreeuws gesproken, Engelse boventiteling.
Duur voorstelling: 50 minuten.

De voorstelling is ook te zien op:
Zondag 22 april om 19.30 uur

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl