De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

Tentoonstelling vanaf 5 februari 2014 te zien in de Kunsthal in Rotterdam

Het Joods Cultureel Kwartier werkt mee aan De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen, een samenwerkingsproject van vijfentwintig oorlogs-, verzetsmusea en herinneringscentra en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ook zal Ad van Liempt, een autoriteit op het gebied van de Tweede Wereldoorlog, lezingen geven. 

Op 4 februari 2014 wordt de tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam geopend door Z.M. koning Willem-Alexander. De tentoonstelling is vanaf 5 februari 2014 te bezoeken. Als onderdeel van de tentoonstelling zijn zes voorwerpen ingediend door het Joods Cultureel Kwartier.


De selectie van voorwerpen heeft geresulteerd in een diverse en uitgebreide collectie. De capitulatievlag die sergeant-majoor Gerrit van Ommering op de dag van het bombardement op Rotterdam maakt, van een snel weggepakt laken en een bezemsteel. Of het brilletje dat Nederlands bekendste verzetsstrijdster Hannie Schaft gebruikt om zich te vermommen. Dit zijn enkele voorbeelden die te zien tijdens de tentoonstelling in de Kunsthal. 

Kaartetty

Meer over het samenwerkingsproject

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl